6-16 år

Morgenmadscafé

En god kost har positiv effekt på børns indlæringsevner. Siden 2018 har Præstegårdsskolen derfor tilbudt sine elever morgenmad og frokost på skolen.

I samarbejde med Fødevarebanken og Lauritzen Fonden har Præstegårdsskolen etableret en morgenmadscafé på skolen. Idéen kom fra en lærer, der oplevede, at flere børn kom i skole på tom mave. Og det gik ud over både indlæring og trivsel.

I dag har alle skolens elever adgang til morgenmad, både før skoledagen starter og i den første pause. Det har været vigtigt for skolen at kunne tilbyde måltiderne til alle, så ingen føler sig stigmatiseret. Derudover har det været vigtigt at indrette caféen i hyggelige omgivelser, så alle har lyst til at komme og spise med. 

Efter at skolen har indført gratis morgenmad, er der sket et fald i konflikter mellem børnene. Skolen oplever også, at børnene har et større overskud til at modtage den faglige læring. Dagligt er der ca. 80 elever, der spiser morgenmad i caféen.

Hvem er med?

Fødevarebanken, Præstegårdsskolen og lokale, anonyme donorer. Støttet af Lauritzen Fonden.

Jeg elsker at komme i morgenmadscaféen. Så sidder jeg sammen med mine venner og spiser og hygger mig. Der er god mad og de voksne er søde.

Elev, 4. klasse.

Læs også: C:NTACT

At have en stemme i samfundet er en vigtig del af den almene dannelse. Derfor samarbejder Præstegårdsskolen med C:NTACT, der hvert år sætter fokus på aktuelle samfundsemner gennem scenekunst, video og podcastformidling.

Læs mere