Præstegårdsskolen tilbyder nu morgenmad til alle elever på skolen og en evaluering tyder på at initiativet giver koncentrerede og undervisningsparate skoleelever.

Morgenmadsklubben har nu været i gang i over et år og med må betegnes som værende en succes. Oprindeligt var det kun indskolingen som fik tilbuddet om morgenmad, men ret hurtigt blev det besluttet også at udbyde ordningen til resten af skolens elever. Udover at give børnene et nærende måltid mad så har en evalueringen af morgenmadsklubben, der er udarbejdet af studerende fra SDU vist at;

  • Morgenmadsklubben er medvirkende til at etablere et godt sammenhold mellem eleverne på tværs af klassetrin og social status.
  • Eleverne oplever øget energi når de har fået morgenmad
  • Lærerne har bemærket at eleverne virker mere undervisningsparate
  • Lærerne oplever en højere tolerance blandt børnene, som er medvirkende til at nedsætte konflikter i dagligdagen

Morgenmadsklubben må derfor siges at tilbyde mere end “bare” et måltid. Samarbejdet forskellige aktører imellem såvel skole, elever, Jobcenteret, Fødevarebanken og MedVind har medvirket til at give eleverne på Præstegårdsskolen en god start på dagen, hvor det er muligt at mødes om et måltid uanset interesse, blive mæt, få energi og forbygge konflikter og dermed skabe de bedste forudsætninger for øget trivsel blandt skolens elever.

Læs mere om morgenmadsklubben på Præstegårdsskolen her