Luften var fuld af forventning, da glade og sultne skoleelever på Præstegårdsskolen i tirsdags kunne klippe det røde tyl-bånd, der markerede åbningen af skolens nye morgenmadsklub, hvor eleverne i indskolingen har mulighed for at spise morgenmad på skolen.

Bag den røde tylsløjfe blev der serveret morgenmad, der blandt andet bestod af brød, yoghurt, cornflakes og frisk frugt.

Indvielsen var et tilløbsstykke og 70-75 morgensultne skolebørn kunne efter den officielle indvielse sidde i hyggelige rammer og indtage dagens første måltid sammen med deres klassekammerater.

Kommet godt fra start
Morgenmadsklubben er kommet rigtig godt fra start og siden i tirsdags har 80 elever i gennemsnit startet skoledagen med fælles morgenmad.

"Et morgenmåltid er for mange skoleelever en forudsætning for at kunne modtage læring og have energi til at klare en travl dag på skolebænken. Morgenmadstilbuddet handler dog ikke kun om at øge læringen, det er i lige så høj grad et spørgsmål om at skabe et socialt rum for hyggeligt samvær blandt eleverne"

- Claus Julius Blomgreen, Backboneleder

Overskudsmad fra FødevareBanken
Initiativet er blevet til i et samarbejde mellem Præstegårdsskolen, Jobcenteret, Fødevarebanken og MedVind.

Maden til morgenmadstilbuddet bliver leveret af FødevareBanken, der én gang om ugen kommer forbi med kølebilen fuld af overskudsmad.

Skolen har ansat en køkkenmedhjælper, der sammen med elever fra udskolingen hver morgen sørger for, at de yngste elever på skolen kan starte skoledagen med fyldte maver og mere energi.