Mød Havvanur Demir, der er koordinator i 2 Timer om Ugen – Fonden for Socialt Ansvar

2 Timer om Ugen blev etableret i Esbjerg i 2019 med støtte fra Lauritzen Fonden. I foråret 2021 blev indsatsen en del af Fonden for Socialt Ansvar.

Der er to indsatser i 2 Timer om Ugen:

Match: Et flersproget barn mellem 3-8 år matches med en voksen frivillig. Det flersprogede barn er sammen med sin frivillig to timer om ugen i et halvt år, hvor de læser, spiller, tegner, bager, tager på ture og hvad de nu kan finde på sammen.

SPROGKLUBBEN: Hold med 10-12 flersprogede børn i 0. og 1. klasse er sammen med 4-5 frivillige, hvor de to timer om ugen i et halvt år sprogtræner gennem leg, bevægelse, dialog og diverse aktiviteter.

Samværet i 2 Timer om Ugen har fokus på at udvide barnets ordforråd og løfte barnets danske sprog- og kulturforståelse på en legende måde, så barnet får en god skolestart og et godt skoleforløb, og – vigtigst af alt – barnet får den voksnes fulde opmærksomhed.

 

Færdiggør sætningen:

 

“MedVind i Østerbyen er relevant for min organisation… fordi Backbonesekretariatet har et stort netværk og kendskab til Østerbyens ressourcer og udfordringer. På denne måde kan de forbinde nye og eksisterende indsatser på tværs, således at vi kan blive synlige og opmærksomme på hinanden.”

 

“Samarbejde med andre aktører er godt når… mange bække små gør en stor å. Vi fylder hver for sig måske ikke specielt meget, men i fællesskab kan vi rumme flere og udføre noget betydningsfuldt.”

 

“Mine ønsker for Østerbyens børn og unge i 2030 er… at de hver især vokser op som selvsikre individer, der ikke mister håbet og troen på, at den negative sociale arv kan brydes. Som én der selv er opvokset i området, ved jeg personligt, at det kan lade sig gøre.”