Collective Impact er et gensidigt forpligtende samarbejde mellem mange forskellige aktører – både private, frivillige og offentlige. Oprindeligt stammer tilgangen fra USA og blev introduceret af Mark Kramer og John Kania i 2011. I dag bruges tilgangen flere steder i verden til at arbejde med og løse komplekse (ofte sociale) problemer. Men hvad kræver det for at lykkedes med at skabe varige forandring?

- Fælles agenda, som er målbar, og som alle parterne arbejder aktivt sammen om at nå
- Fælles målemetoder, som alle parter skal bakke op om og bidrage relevant til
- Forpligtende aktiviteter, som bidrager til at nå det fælles mål – bygger også på aktiviteter, der allerede er igangsat og kobler andre sammen
- Hyppig og åben kommunikation, som bygger på tillid og videndeling
- Fælles sekretariat (backbone), som sætter retning for arbejdet sammen med parterne, faciliterer processen og sikrer læring og evaluering gennem hele samarbejdet.
Socialt Udviklingscenter har gennem deres arbejde med metoden i Danmark identificeret et sjette nøgleelement: Brugerinddragelse, det sikrer inddragelse og medbestemmelse af målgruppen, så løsninger skabes med og ikke for målgruppen.
Vil du vide mere om Collective Impact, så besøg Socialt Udviklingscenters hjemmeside: https://www.sus.dk/vidensfelter/collective-impact/