I året der er gået, har vi drukket ufattelig mange liter kaffe med alle vores nuværende og kommende samarbejdspartnere. Alle aktører har taget sig tiden og delt deres viden, erfaringer og tid med MedVind, hvilket i sig selv kan føles som, en stor gaveregn og ikke mindst gode oplevelser i forhold til alle de fantastiske indsatser som er i Østerbyen / Esbjerg kommune.

Ikke at forglemme er den store opbakning som vi møder når vi kommer rundt i området. Man kan godt sige at nye græsgange er blevet betrådt, som har hjulpet os i MedVind til at blive endnu mere afklaret på hvilke veje der er nødvendigt at gå, for at alle børn og unge i Østerbyen finder vej gennem uddannelse og/eller ind i beskæftigelse ? græsgange som vi vil dyrke endnu mere i fremtiden.

Året for MedVind er gået med at etablere et godt netværk og ikke mindst koble forskellige aktører sammen. I fællesskab har de fundet gode løsninger for øget tandsundhed, forbedret social trivsel og læring hos elever gennem etableringen af morgenmadsklubben og ikke mindst er der blevet sat fokus på unge og fritidsjob, hvilket har medført at antallet af unge som har et fritidsjob er steget fra 13 procent til 41 procent.

MedVind har igennem det sidste år, været flittig brugt på uddannelsesinstitutionerne SDU og UC Syd. Og vi kan med glæde meddele at vi i MedVind kommer i et endnu tættere samarbejde med SDU, da vi først i det nye år får ansat en forskningsassistent, som skal skrive på en kommende P.hd. omkring Collective Impact som arbejdsmetode i en dansk kontekst.

Det næste store skridt for MedVind bliver en mere målrettet indsats omkring unge og fritidsjob, samt øget fokus på børns tilknytning til foreningslivet. Derudover er vi sikre på at der vil åbne sig nye døre og muligheder, som vi i MedVind hilser mere end velkommen.

Vi ser frem til endnu et spændende år sammen med jer og ønsker alle en rigtig glædelig Jul og et godt og lykkebringende nytår.

De kærligste hilsner

Claus og Patrizia