Børn og unge med en brandmand i maven får nu mulighed for at blive en del af brandmændenes verden i Esbjerg kommune. Det sker når Sydvestjysk Brandvæsen i Esbjerg starter første hold af brandkadetter op i starten af det nye år.

Brandkadetkorpset henvender sig til alle unge fra 7. – 10. klassetrin og har en ambition om at favne alle unge og give dem mod på livet.

Formålet er at uddanne udsatte unge til brandkadetter og modne dem til uddannelse, job og foreningsliv. Uddannelsen til brandkadet styrker de unges faglige, sociale og personlige kompetencer – ligesom de unge lærer basale færdigheder, som f.eks. at møde til tiden, følge en ordre, disciplin, høflighed, respekt og samarbejde. Samtidig er det en oplevelse for livet, der vil give brandkadetterne indsigt, udvikling og stolthed – og en plads i brandkadetkorpset efterfølgende.

Korpset i Esbjerg Kommune er blevet til – og drives – i et tæt tværfagligt samarbejde mellem bl.a. Sydvestjysk Brandvæsen, SSP forebyggelse og Vejledning, Esbjerg kommune, skoler, MedVind i Østerbyen og andre lokale aktører. Claus Julius Blomgren fra MedVind i Østerbyen sidder desuden i styregruppen for brandkadetkorpset i Esbjerg.

Brandkadetter i Esbjerg Kommune er en del af “Brandkadetter i Danmark“, som startede tilbage i 2014, og indsatsen er nu rullet ud i 12 kommuner med faste brandkadetkorps.